Elekrische deuren Zandse Kerk

ZANDSE KERK STAAT VOOR INCLUSIVITEIT

Klaas Nienhuis, voorzitter Stichting Huissens Weldoen, heeft de elektrische deuren van de Zandse Kerk en de ringleiding officieel geopend. Stichting Huissens Weldoen en Mi Corazon hebben de realisatie mogelijk gemaakt.

Huissens Weldoen heeft als doel inwoners van Huissen, die het financieel minder goed hebben, te helpen met materiële en financiële steun. Zo kunnen zij blijven meedoen in de samenleving. In dit geval hebben zij de doelstelling wat breder getrokken en gedacht: “Elektrische deuren maken ook de Zandse Kerk voor iedereen toegankelijk en zorgen dat iedereen mee kan doen. Evenals de ringleiding die ervoor zorgt dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een geluidsinstallatie kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.”

Naast het aanpassen van de toegang houdt de Zandse Kerk zich in brede zin bezig met inclusiviteit. Van september t/m juni zijn er op vrijdagavond activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (De Klub Over-Betuwe) en iedere tweede woensdagavond van de maand is het Alzheimer Café Lingewaard.

Na de officiële opening was er een gezellig samenzijn met alle vrijwilligers. Voorzitter Huib Fienieg: “De vrijwilligers hebben niet stilgezeten in coronatijd. Met name vraag ik applaus voor de onderhoudsgroep en de uitvaartgroep. Het bestuur heeft haar ambities verder uitgewerkt met mensen en organisaties van het Zand en een deskundige, toegewezen via Rabo ClubSupport. We hebben nu de kennis om strategische keuzes te maken en te bouwen aan het voortbestaan en de groei van de Zandse Kerk. Hiervoor hebben wij veel handen nodig.”

Wil je ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken mail dan naar: info@zandsekerk.nl